maandag 11 oktober 2010

Mindmappen

Mindmappen is een makkelijke manier die ook onze leerlingen van de Sinte-Maartenschool helpt om beter te onthouden. Mindmappen kan op papier maar ook zoals bij ons op computer. Hiervoor gebruiken we de freeware emindmaps van Paul Maes.
De leerlingen van 6A en 6B werkten rond "leren leren". Ze zochten de gratis software op internet, installeerden het zelf op de computers in onze computerklas.
Zo konden ze dan in kleine groepjes digitaal een mindmap aanmaken.
Het eerste thema uit wero stond in deze mindmap centraal. Ze konden hun creativiteit botvieren en iedereen is dol op het softwarepakket.
Hun werkjes werden naar hun thuis doorgemaild, zodat ze daar konden verder werken en zelf nieuwe mindmaps aanmaken van andere leerstof.
 


Foto's vind je bij de SMS KIEKJES.


Meester Davy

1 opmerking:

Jelle zei

Super dat jullie met Mindmappen bezig zijn op de middelbare school. Ik hoor soms dat er iets aan wordt gedaan op Universiteiten, maar op middelbare scholen zie je het niet veel! Super dus!

Misschien is het volgende handig voor jullie. Wij bieden sinds kort een gratis minicursus aan over breintrainingen, dus snellezen, mindmappen, leren leren, etc. Is dit misschien iets voor jullie? Je kunt meer info vinden op http://www.trainyourbrain.tv/goudentips

Veel plezier