zondag 28 maart 2010

ONDER DE STERREN: DROPPING OUDERRAAD


Onder de kerktoren en onder een droge maartse hemel werd het startschot gegeven aan 5 dappere groepjes voor een echte 'techte' dropping.
We werden op de hoogte gebracht van onze missie, bevoorraad met zakjes proviand (de nodige droge en natte suikers) en door vaardige bestuurders en met rustgevende muziek in de wagen geblinddoekt ergens ten lande gedropt.
Wij, groep 2, bestaande uit 4 juffen, twee echtgenoten en één meester uit de lagere school werden toen nog eens gebriefd.
Van ons werd verwacht ons naar een plaats te begeven 'waar veel kinderen komen maar sommigen toch wat bang voor zijn*'.
De Sinte-Maartenschool kon dit dus niet zijn ... ;-)

Na het samenkleven van de stafkaart, het oriënteren van deze kaart met kompas en een portie geluk ... kwamen we algauw (dankzij de wielertoerist onder ons) op bekend terrein.
De mannen besloten er een stevige pas in te zetten en de vrouwen op sleeptouw te nemen.
Ondertussen genoten we van het stappen door onze mooie streek en de zachte avondlucht.
Na het vlot voorbij steken van een groepje kleuterleidsters, klusjesman en directie, het stappen via secundaire wegen maar ook rustige dreven en bospaden (leve onze terreinkennis) kwamen we als eersten (een detail maar niet onbelangrijk ;-)) aan in De Spin te Westrode. Waar anders*?
Daar konden we onze lijven en leden warmen aan de vuren die buiten waren aangestoken door de mannen van het organiserend comité.
Kippenbilletjes, worstjes met brood, allerlei sausjes, rijstpap zonder gouden lepels, gerstenat en glühwein ... brachten onze smaakpapillen in de zevende hemel.
Wat gezellig gebabbel links en rechts, zingen voor de jarigen onder ons, het waren leuke momenten tot een stevige plensbui ons naar binnen joeg.
Wat later waren de weergoden ons weer gunstig gezind en begaven we ons weer naar buiten. Morgen meer weer met Frank?
Wij, die geen rekening hielden met de verandering naar het zomeruur, sloten deze leuke avond af met - zoals dat bij een kampvuur hoort - gitaar en enthousiaste samenzang.
Bedankt Nonkel Bob maar vooral ... ouderraad!!!

Geen opmerkingen: