donderdag 15 november 2012

Grootoudersfeest bij de kleuters (Neromhof) ... Wat een beleving!


Met oma en opa, mémé en pépé, moeke en vake, mammie en pappie,... naar het kabouterbos. Jaja, voor één keer ontdekken we een ECHT kabouterbos!

* Daar zitten Kabouter Bollebrei en kabouter Stekelbes bij hun paddenstoel. Bollebrei breit een sjaal voor Stekelbes, want het wordt een koude winter. Stekelbes heeft de laatste besjes geplukt en smult zijn buikje lekker rond. Maar oei! Hij krijgt plots hevige buikpijn: er zaten giftige bessen bij! Wat nu?!
* Bollebrei kijkt in het grote Kabouterboek en vindt een recept voor een medicijn. Maar ach ach... de herfstvruchten zijn allemaal opgesmuld, het toverwater is ook op, en de herstblaadjes zijn stuk. Wat nu?
* Bollebrei moet op stap. Naar kabouter Vruchtenthee en kabouter Lekkernij voor de herfstvruchten. Naar kabouter Waterketel en kabouter Toverketel voor het toverwater. Naar kabouter Bladermoes en Kabouter Herfst voor blaadjes.
* Weer een probleem: Stekelbees wil niet alleen gelaten worden, zijn vrouwtje Bollebrei moet bij hem blijven! Wat nu?
* Gelukkig zijn er de 'menskabouters', die zullen alles gaan halen diep in het bos. En betalen? Kabouters betalen niet met euro's, oh neen. Wel met: kabouterliedjes zingen, blaadjes laten dwarrelen in de wind, twee emmertjes water halen,...
* Bollebrei brouwt het drankje en... Stekelbes is genezen! Eind goed, al goed.

Daarna ging iedereen naar de kabouterherberg voor lekkere kaboutercake, koffie en bosbessensap, en mochten we nog spelen in de kabouterspeeltuin.

Dankjewel oma, opa, mémé, pépé, moeke, vake… dat we dit met jullie mochten beleven!
De kleine en grote Kaboutertjes van de Sinte Maartenschool.

Juf Annemie 

De foto's kan je bekijken via de SMS KIEKJES ...

Geen opmerkingen: