woensdag 9 februari 2011

Artikel verschenen in Het Nieuwsblad - Steun Juf Annemie


LEERLINGEN EN LEERKRACHTEN ORGANISEREN LESMARATHON EN BENEFIETFUIF

School Ten Bos organiseert benefiet voor Annemie

  • dinsdag 08 februari 2011
  • Auteur:Joris Herpol
De leerlingen willen meester Bart De Donder en zijn echtgenote Annemie financieel een duwtje in de rug geven.jhp














MERCHTEM - De school Ten Bos organiseert een benefietfuif en lesmarathon ten voordele van Annemie die een hersenbloeding kreeg. 
'De solidariteit in onze scholengemeenschap van de Gemeentelijke Basisschool Ten Bos in Peizegem is enorm groot', zegt directrice Nadine Cooremans. 'Vanuit onze school is een grote benefietactie opgezet ten voordele van Annemie, de echtgenote van meester Bart De Donder, leerkracht van het vijfde leerjaar van onze school. Deze dertigjarige vrouw, moeder van een zoontje van twee, werd vorig jaar in november getroffen door een bloeding aan de hersenstam. Sindsdien voert zij een moedige strijd. Maar haar lichaam is langs één kant volledig verlamd. Ze is nog op geen enkele manier zelfredzaam.'

'Met onze benefietactie hopen wij Annemie en Bart, die voor zware investeringen in ondersteuningsmateriaal en aanpassingskosten aan hun huis staan, een serieus financieel duwtje in de rug geven', aldus de directrice. Om geld bij mekaar te krijgen, werden in korte tijd twee grote benefietacties op poten gezet.

Nadine Cooremans: 'Op vrijdag 11februari houden de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar een lesmarathon. Zij laten zich sponsoren om na de lestijden nog een zestal uren verder les te volgen.'

'Op zaterdag 26februari is er in de namiddag een kinderfuif en 'savonds een fuif voor ouders en oud-leerlingen, voorafgegaan door een optreden', aldus nog de directrice.

Aan de benefietactie werken in totaal 55leerlingen mee van de derde graad, dat zijn het vijfde en zesde leerjaar. Thans verblijft Annemie nog in een revalidatiecentrum. De hele schoolgemeenschap hoopt op spoedige beterschap. Ook het oudercomité, vrienden en sympathisanten steunen het initiatief.

Sporthal

De benefietfuif gaat door op 26februari in de sporthal van de Tuinbouwschool. Om 14uur start de kinderfuif met een ballonplooier en een schminkstand, gevolgd door een optreden van 'Joenk', de vroegere Wamblientjes. Om 21.30uur geeft de lokale coverband 'Prozac' het beste van zichzelf, gevolgd door de dj's Rudy, Joost van Zebedeüs en Dibango en Willem en Klaas. Kaarten kosten 4euro in voorverkoop en 6euro aan de kassa. Kinderen komen binnen voor 2euro. Ook worden er door Stany Wafels tussen 13 en 18uur wafels verkocht op het kerkplein van Peizegem. De opbrengst gaat eveneens naar de benefiet. De wafels kunnen eventueel besteld worden op ten.bos@telenet.be.

Dit artikel kan je ook lezen op:

Geen opmerkingen: